קיום משלוח מנות על ידי הזמנת החבר לסעודה

שאלה:

שלום,
אנו מארחים מספר בני משפחה בפורים לסעודה, בה יוגשו כמובן מספר סוגים של מנות.
האם יוצאים ידי כך במשלוח מנות? או שצריך גם לשלוח בנפרד?

תשובה:

לכאורה יוצאים ידי חובה.

הגמרא במגילה ז ב מספרת על שני אמוראים עניים שלא היתה להם אפשרות למשלוח מנות, ומה שעשו, זה שהיו מתחלפים, כל שנה אחד מהם היה מזמין את חברו לסעודת פורים ובכך מקיים מצוה זו [האחרונים שאלו כיצד זה מועיל, הרי כך יוצא שכל אחד מהם קיים את המצוה רק פעם בשנתיים, ובמגן אברהם מסיק מכל זה שעני שאין לו כלום פטור ממשלוח מנות, אבל מכל זה למדנו שיש בזה קיום של מצות משלוח מנות]. אבל כמובן כדאי גם לשלוח בנפרד, כדי שלא יצטרכו לזכות במה שהם אוכלים וכו'…