האם דבר מאוס יוצא מהגדרת לא כשר

שאלה:

שלום,
אם תאורטית גלגלתי פרוסת גבינת צהובה עם פרוסת פסטרמה ושמתי בשמש בחוץ למשך יומיים, שאז זה כבר נעשה מאוס, האם הגדר של לא כשר יוצא מזה ותאורטית אפשר לאכול את זה בלי בעיה מהבחינה הכשרותית? תודה

תשובה:

אינני יודע מה יהיה עם זה, אבל אם זה מקולקל לגמרי עד שנפסד מאכילת כלב אז באופן עקרוני זה כבר לא מאכל אסור, ואעפ"כ אדם שיאכל אותו למטרת אכילה יעבור עליו באיסור… משום שיש לנו דין נוסף שנקרא אחשביה, כלומר, גם מאכל שנפסד וכבר אינו נחשב לכלום, אם אני מחשיב אותו על דיי שאני משתמש בו לאכילה, הוא שוב נחשב אוכל.