הסרטה מפלילה

שאלה:

לכבוד הרב שליט"א
אם ישנה הסרטה של אדם שמודה שעשה איסור(הטריד) האם אומרים בזה אין אדם משים עצמו רשע…

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל השאלה אינה רלוונטית. כלומר, בכל מקרה אנחנו כבני אדם מהשורה שאיננו דיינים ולא מנהלים אירוע קשה וחמור כזה במסגרת הלכתית, לא יכולים לקבוע על אדם אם עשה מעשה כזה! זה נושא שצריך לידון בכלל כללי הדין הנכונים, אנחנו כן יכולים לעשות כבדהו וחשדהו, מצד אחד לא לקבל את הדבר כאמת מוחלטת, ומאידך לעשות הכל כדי שבמידה וזו אמת, לא יוכל לגרום נזק וסכנה מכאן ולהבא, ובמידת הצורך הדין כן יתברר בכלים הנכונים המתאימים בדיסקרטיות ובמקצועיות, ותתקבל החלטה שקולה נכונה ויעילה.

בשורות טובות.