שידוך

שאלה:

שלום כבוד הרב,
נפגשתי עם בחור 3 פגישות .זה היה נראה מתקדם כל הנשואים הסכמנו ..הכל היה נראה בסדר .עד שאחרי פגישה שלישית הוא ענה שהוא לא מתלהב ואין כימיה והוריד ..זה ממש כאב לי כי היה נראה לי שזה הוא!
אני אחרי פגישות עם כמה בחורים כבר מרוסקת . מה עלי לעשות שיגיע הזיווג שלי? כל הקבלות , תפילות חיזוקים עשיתי הכל!!! והרגשתי שסוף סוף הגיע ההוא ..ועוד פעם זה ירד .
חשוב לי להדגיש שאני מגיעה עם נתונים מאד טובים מבחינת משפחה כסף וכו…זה ממש ממש קשה!!!

תשובה:

שלום וברכה

קראתי את כאבך בצער, אינני יודע אם זה מנחם ומעודד, אבל אני יכול לומר לך שזו צרת רבים…

בעצם כך הוא טבעה של התקופה הזו שאת חווה וכל נער/ה בישראל חווה במידה זו או אחרת, מי יותר ומי פחות

כל אחד/ת לפי המסלול שקבע הבורא.

גם אם מסכימים השקפתית על הרבה דברים, עדיין זה לא הנושא המרכזי בבחירת הזיווג, ואגב, לא תמיד חייבים להסכים על כל נושא, העיקר שיודעים להתנהל יחד מתוך שותפות, יש התאמה בנושאים העיקריים, יראת שמים, וכמובן תכונות ומידות טובות ושאיפות מרכזיות. אלא שאת זה בדרך כלל ניתן לברר קודם, הנושא המרכזי בפגישות הוא באמת האם יש רצון להקים יחד בית משותף, כימיה בסיסית, סיגנון אישיות שמתאים ומוצא חן וכו', וטבעי שבענין זה יש רגשות שונים.

יתן ה' שתזכי בקרוב למצוא את הזיווג הטוב הנכון והאמיתי המזומן לך מששת ימי בראשית!

ולזכור תמיד שכל אחד יש לו את המסלול שלו, וכל עגמת נפש כזו מקרבת…

בשורות טובות [נשמח שתבשרי לנו בקרוב על אירוסייך שנוכל להשתתף בשמחתכם].