אירוח אצל חילוניים בשבת – המשך

שאלה:

שלום וברכה,
בהמשך לתשובה שקיבלתי יותר מוקדם היום בנושא:

בקשר לקידוש , אני מתכננת ללכת לבית כנסת כבדרך כלל לפני הארוחה, ומשם אל המארחים, אבל אני הולכת יחסית כשמחשיך כמעט לגמרי באופן כזה עדיף לי לעשות קידוש על היין בבית טרם היציאה לבית כנסת?
או שעדיף בעצם לקדש על הפת כמו שאמרת? לא הבנתי בדיוק איך לעשות את זה הכוונה לעשות סדר קידוש רגיל כולל המוציא לחם וכו רק לדלג על הברכה והשתייה של הגפן?

ובקשר לכשרות אנחנו מתארחים אצל סבתא שלי ובגלל שאני ואמא שלי שומרות כשרות (גם שבת) הכלים בבית של סבתא מוטבלים והאוכל כשר.

תודה רבה!

תשובה:

את יכולה לעשות קידוש לפני שאת הולכת. אם זה לא נוח לך אז כן, את אומרת את כל נוסח הקידוש אחרי נטילת ידיים, על החלה, ובמקום הגפן אומרת המוציא, בוצעת ואוכלת.

שבוע מבורך.