טבילת מקלף ירקות / מפצח אגוזים

שאלה:

האם מקלף ירקות ומפצח אגוזים חייבים בטבילת כלים ומה הדין לברך על טבילה זו?

תשובה:

שלום וברכה

נחלקו הפוסקים אם מפצח אגוזים חייב בטבילה, בס' אהלי ישורון חלק א עמ' נח הביא בשם הגר"מ פיינשטין שמפצח אגוזים אינןו טעון טבילה כיון שהוא נוגע בקליפה ולא באוכל, וכן צידד בשבט הלוי ח"ו סי' רמה, אולם בשו"ת מנחת שלמה חלק ב סי' סו החמיר בכך, וכן דעת הגרי"ש אלישיב וכן מצינו בדברי פוסקים שונים, ולכן יש לטבול ללא ברכה.

מקלף ירקות חייב טבילה בברכה, כיון שהוא מיועד גם לקילוף גזר ותפוחי עץ ושאר פירות וירקות שאינם טעונים בישול. אם הוא מיועד רק לתפוחי אדמה וקישואים שטעונים בישול, יטבול ללא ברכה. כדברי הרמ"א בסי' קכ בסכין של שחיטה וראה ש"ך שם ס"ק יא. וראה שו"ת אבני ישפה ח"א סי' קמו.