כרטיסי הגרלה נוספים על חשבון האחרים

שאלה:

שלום וברכה,
ישנו ארגון צדקה שאוסף כסף למטרות טובות, וכתמריץ עושה הגרלה.
אך שלחו מייל לאלו שרכשו כבר לפחות כרטיס אחד, שעכשו ניתן לרכוש עוד כרטיסים במחיר מוזל ביותר.. (להם לא עולה כלום להוסיף כרטיסים, וגם ככה זה מדרבנן לתת עוד תרומות) אבל…. כל אלו שרכשו במחיר מלא, רואים שניתן לרכוש במחירים מוזלים… ולכאורה הסיכויים שלהם קטנים באופן משמעותי אחרי שיהיו כאלו שירכשו עוד כמות גדולה יותר של כרטיסים במחיר מוזל. והרי ישנם כאלו שלא יכולים לרכוש לעצמם עוד אף במחיר המוזל, וכל רכישתם הייתה על דעת שהכרטיסים יקרים, וממילא שיש יותר סיכוי לזכות.. אבל עכשו שפתאום מוזלים את המחירים… השאלה האם הדבר הזה מותר או אוסר על ההלכה ועל פי היושרה?

תשובה:

שלום וברכה,

כל עוד שהארגון של הצדקה לא הגביל את מספר הכרטיסים לא ניתן לאסור על הארגון למכור עוד ועוד כרטיסים עד לתאריך ההגרלה.

בהצלחה.

מקורות:

הטענה של הקונים שחשבנו שהמחיר יקר ולא הרבה השתתפו לא טענה, ככל שיש להם אפשרות למכור כרטיסים הם מוכרים עוד ועוד ואין הגבלה למספר הכרטיסים, וכמו שהם יכולים למכור את הכרטיסים במקומות נוספים בארץ ובעולם, ולפעול באמצעי פרסום מתקדמים כדי להגדיל את מכירת הכרטיסים, כמו כן יכולים להחליט על הוזלה כדי להרוויח עוד כסף לארגון.