מיחם לפסח והגעלה

שאלה:

שלום , קניתי מיחם חדש שאני רוצה לשמור בצד לפסח, מצד שני אני ארצה להגעיל חלק מהכלים אולי :
איפה יהיה כדאי להגעיל? במיחם הישן עם מים פגומים בסבון, או בחדש -אני מניח שגם בו צריך מים פגומים בסבון?

האם בכל מקרה אחרי הגעלה אני צריך להגעיל את המיחם עצמו?
אם זה הישן זה לא משנה כי הוא גם ככה לכל השנה
אם זה בחדש , פגמתי את המים עם הסבון ..

תשובה:

שלום וברכה

כאשר אתה מגעיל כלים נקיים שאינם בני יומם בכלי שאינו בן יומו לא צריך מים פגומים, וכך יש להקפיד לעשות, להגעיל כלים שלא בני יומם ואין חשש. תגעיל בישן אבל שוב, תנקה אותו היטב קודם ושלא יהיה בן יומו, ותגעיל אותו ראשון, תמלא עד שפתו ותפעיל.