שאלת גשמים בן ארץ ישראל באוסטרליה

שאלה:

שלום
אחר דרך מבוא הכבוד. בזמן שבחצי הכדור הצפוני חורף, בחצי הדרומי קיץ, ולהיפך. כיצד ינהג הנוסע לזמן מסויים ממקום בחצי הצפוני למקום בחצי הדרומי לענין הזכרת ושאלת גשמים. האם יש הבדל אם המנין כולו או רובו הגיעו מאותו מקום.
יורנו המורה לצדקה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית כלל לא מדוייק ההנחה הזו שבאוסטרליה עושים אחרת, כתבנו בענין זה כאן בהרחבה.

לענין הנוסע לשם ודעתו לחזור, ולשיטות שלא שואלים כבני ארץ ישראל, נראה שדינו בזה כמו הנוסע לחו"ל לפני זמן התקופה, שכיון שדעתו לחזור למקומו ובני משפחתו שם זקוקים לגשם, שואל כבני מקומו.

מקורות:

ראה משנה ברורה קיז, ה שו"ת הרדב"ז ח"ב סי' ב' נה.