הלכות כשרות

שאלה:

שלום לרב
רציתי לדעת האם מותר לתת לגוי כלי במתנה על מנת להחזיר ובכך להיפטר מהטבלת הכלי.
שכן נראה שיש סתירה בשו"ע.

ב חוש"מ סימן רמג סעיף יד.נאמר "כשם שאין ישראל נעשה שליח לגוי כך אינו זוכה לגוי" ?? (אף לא במתנה על מנת להחזיר או להשתמש).

ואילו ב
שוע יוד סי קכ סעי טז וברמא שם. נאמר שמותר.

אם כן מה הדין??

תשובה:

לא הבנתי את הסתירה, בחושן משפט מדובר שמזכה לו על ידי הישראל, וביורה דעה כאשר הוא זוכה בכלי בעצמו.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מחילה מכבוד הרב.
    ביור"ד סעיף קכ סימן טז כתב המחבר :"אם שכח ולא הטבילכלי מערב שבת או עריו"ט יתננו לעובד כוכבים במתנה."
    אם כן שאלתי חוזרת אולי יש סתירה כי אין להקנות לגוי כמו שכתב המחבר בחו"מ שציינתי…??!

    ישר כוח לרב.

  2. אני חוזר שוב, פשוט בעיניך שמדובר שהיהודי עושה קנין עם יהודי אחר עבור הגוי, מנין לך זאת? מדובר שיהודי הולך לשכן שלו הגוי ומקנה לו את הכלי, הגוי עושה קנין בעצמו בכלי הזה.