צדקה ממחלל שבת

אנחנו ברוך השם משפחה חרדית לשם
אני כרגע בבעיה כספית עם החשבון אני בוטח בבורא יתברך שיסדר את העניין
נהגתי ברוך השם לא לקבל רק מהשם יתברך
האם אני יכול לבקש מאבא הביולוגי שלי עזרה כספית לא קיבלתי ממנו עד היום עזרה משמועתית אבא שלי מחלל שבת האם אפשר לקבל עזרה בכסף של מחלל שבת

חג שמח

תשובה:

מותר לקבל צדקה מיהודי המחלל שבת, ואפילו ממומר ממש [יהודי מחלל שבת בזמנינו לרוב נחשב תינוק שנשבה]. ואין דבר יותר יפה מאב התומך בילדיו בשמחת הלב. ומי יודע אם קבלת המתנות מהאב לא תוביל לקירוב לבבות שבעקבותיה יתקרב אף האב לאבינו שבשמים.

ברכותינו, שיפתח ה' לכם את אוצרו הטוב את השמים, ותדעו תמיד רק שפע ברכה והצלחה נחת ושמחה.

חג שמח.

מקורות:

שו"ת המבי"ט ח"א סי' ריד, ושו"ת מנחת יצחק ח"ו סי' ק.