בגדים שנמסרים לגמ"ח ונמכרים בכסף

שאלה:

קרובת משפחה שלי מנהלת גמ"ח בגדים שהיא מקבלת מאנשים שמוסרים לה את הבגדים, את הבגדים היא ממיינת מסדרת לטעמה מה טוב ומה פחות ולאחר מכן מוכרת אותם במחיר יחסית נמוך, למרות שכאשר נמסר אליה מה שנקרא "מותג"היא מוכרת אותו במחיר גבוה.

האם יש פה בעיה הלכתית בכך שהבגדים נמסרים על דעת כך שהם ימסרו לנזקקים אך בפועל היא מוכרת את רובם במחיר נמוך אך אץ הבגדים היוקרתיים שנמסרו במחיר גבוה.

שוב המחירים ביחס לחנות יד שנייה לפעמים דומים ממש לכן אני חושש שיש פה בעיה של ממש.

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שמי שמוסר לה את הבגדים יודע שהיא מוכרת אותם במחיר כל שהוא. ואני חושב שזה גם בסדר, כי בסך הכל יש להניח שהרווח שיש לה ממכירת הבגדים לא שווה את הטורח הרב במיון והאיחסון וכו' וכו', אלא זה סוג של תגמול כל שהוא על הטירחה במצוה. ולכן, גם אם פה ושם יש בגד שמקבלים עליו יותר, בסך הכל נעשה כאן חסד.

באותה מידה היתה יכולה להעסיק איזו בחורה שתתפעל את הגמ"ח ואז דמי המכירה יהיו לצורך משכורתה של אותה נערה.

ברכה והצלחה