אמבטיה בשבת / דוד שמש בשבת

שאלה:

האם מותר לשהות באמבטיה בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

יש ברחיצה באמבטיה שתי בעיות משמעותיות מצד איסורי שבת:

האחת עצם השימוש במים החמים, מה שגורם לבישול מים קרים הנכנסים לדוד, בבוילר חשמלי זה איסור גמור לכל הדעות, ובדוד שמש דעת רוב הפוסקים לאסור, והגר"ע יוסף נקט להתיר, משום שזה רק בגרמא וטעמים נוספים, ביארנו כאן את כל הנושא לעומק ולרוחב.

והשנית הוא איסור רחיצה בשבת, ביארנו דיניו כאן.

מקורות:

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבוד הרב ,שאלני אדם איסטנסט ,שבימי הצינה הוא נמנע מתשמיש בשבת משום שאינו יכול לרחוץ לאחר מכן.
    האם יש מקום להקל במים פושרים (מה שנשאר בדוד שכובה לפני השבת ולכאורה אין חשש בישול)
    הוא גם לא הולך לטבול מקווה ציבורי מאסטנסטיות ונהג לעשות זאת שנים במקלחת קרה בביתו אבל כשהצינה רבה מאד גם זאת קשה לו ונמנע.

  2. אם הוא משוכנע שהמים בדוד קרים עד כדי שלא יביאו מים שיכנסו אליהם אפילו ברגע הראשון לחום שהיד סולדת בו שהוא ס"ה 40 מעלות לחומרא, נראה שיש להקל במקרה שלו.