היסח הדעת בברכת מזונות

שאלה:

אכלתי ביגלה תוך כדי העבודה ולא ברכתי ברכה אחרונה, יצאתי ברכב ונסעתי למנחה וחזרתי למשרד אחרי כ – חצי שעה, ידעתי שאולי ארצה להמשיך לאכל בייגלה – האם עלי לברך כעת שוב מזונות ?

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שהיה כאן היסח הדעת מוחלט בסופו של דבר ויש לחזור ולברך שוב. לא באמת תיכננת לאכול עוד רק היה לך איזה הרהור אולי שוב תאכל, אבל יצאת לאחר סיום האכילה ופנית לעיסוקים אחרים לגמרי.

ולכן, אף שמזונות זה מהדברים הטעונים ברכה במקומם כמבואר בסימן קעח סעי' ה, נראה לי שכאן שהיה היסח הדעת כל כך משמעותי יש לברך שוב. להבא אסור להכנס לספק הזה ואין לעזוב את המקום בלי ברכה אחרונה.

ברכה והצלחה