חברות חונקת

שאלה:

שלום לרב, יש לי שאלה מורכבת
יש לי חברה עם בעיה נפשית והקשר איתה מכביד עליי מאוד, אני יודעת שאם אני אגיד לה שאני רוצה לנתק קשר שזו האמת היא תפגע מאוד, תעלב ואולי זה יחמיר את המצב שלה.
אני בנתיים מנסה להתרחק בעדינות ודוחה מפגשים, למעשה משקרת וגורמת לה לחשוב שזה עניין של זמן ונחזור להתראות בהזדמנות, כדי לא לפגוע בה.
האם מבחינת ההלכה זה בסדר לשקר בעניין הזה והאם אולי מדובר באונאת דברים כשאני גורמת לה לצפות?
או שבמצב הזה, זה עדיף מהאמת בכדי לא לפגוע בה?
מה עליי לעשות?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שיש כאן חסד גדול מאוד כן לקרב אותה, כמובן ככל שאת מסוגלת לכך, וגם אם נציב גבולות לקשר עדיין יש משהו באמצע בין לנתק לגמרי לבין קשר חונק, וכדאי לחשוב על כך.

ולכן, דוקא נראה לי שאת עושה נכון וטוב, צריך למתן את הקשר, ליצור ריחוק בין המפגשים שלא יהיו חלק מסדר יום קבוע וכו', ויחד עם זה כן לגמול חסד מידי פעם ולהפגש, באופן זה גם הנהגתך איתה עכשיו היא הנכונה, דוחים, אבל מתוך מטרה אמיתית כן להפגש מפעם לפעם, למה לא, זה הרי חסד עצום.

ברכה והצלחה וחיים שמחים ובריאים.