ברכה על פיצה שוקולד

שאלה:

שלום כבוד הרב שליט"א.
מה מברכים על פיצה מתוקה שעשויה מבצק פיצה שמורחים עליה ממרח שוקולד ותוספת של שוקולדים/ סוכריות
תזכו למצוות.
תודה

תשובה:

שלום וברכה

אם זה נאפה עם השוקול, אין ספק שפיצה כזו דינה ככל עוגה שמברכים עליה מזונות, וצריך לאכול ממנה בכמות שאין בה קביעת סעודה, שאם כן תהיה ברכתה המוציא. הדין של "ממולא במיני מתיקה" שהוא אחת ההגדרות של פת הבאה בכיסנין, אינה דוקא במילוי מכוסה פנימי, אלא גם כאשר זה מרוח מלמעלה. ולכן, גם אם הבצק עצמו יהיה ממש של לחם, כיון שזה נאפה עם כמות של שוקולד, ברכתה מזונות.

אם זה לא נאפה עם שוקולד, אלא פשוט אופים בצק מרודד, ואחר כך כל אדם מורח לעצמו שוקולד, אז זה מאוד תלוי איזה בצק נעשה כאן, השוקולד כבר אינו רלוונטי, אני צריך לדעת אם יש מי פירות בבצק עצמו, למנהג בני ספרד די במתיקות מורגשת, ולבני אשכנז צריך שיהיה רוב מי פירות ביחס למים, כפי המתבאר בשו"ע סי' קסח סעי' ז ומשנה ברורה וס' דעת תורה למהרש"ם שם.