לשלם ביוקר כשמשלם בתשלומים

שאלה:

שלום כבוד הרב
אם אני קונה מוצר שעולה 3990 שח ואם אני עושה תשלומים למשך 12 חודשים אני צריך לשלם 4000 ש״ח האם זה ריבית? העוד 10 שקלים האלה?

תשובה:

שלום וברכה,

אם כשמשלם בתשלומים המחיר הוא יותר יקר יש איסור ריבית. ולמרות שמדובר שסכום קטן גם בזה יש איסור ריבית.

מסתבר שהמוכר גובה 10 ש"ח עבור תשלומים בגלל שיש לו יותר הוצאות כשלקוח משלם בתשלומים, ואם זוהי הסיבה, אין איסור ריבית לשלם יותר בתשלומים.

בהצלחה.