מעשרות אילו מקומות קודמים?

שאלה:

שלום רב ויישר כוח על כל החיזוקים והמענה!!
ברצוני לברר מה העדיפות לגבי נתינת מעשרות:
אני מפרישה מעשרות אבל כל פעם עולה לי מחדש השאלות האלו…
אני גרה בעיר במרכז הארץ ומשתדלת כמעט כל שבוע ללכת לשיעורי תורה גם בעיר הסמוכה אני רוצה לברר מה העדיפות ולמי..
האם למקום כוללים שלומדי תורה בעירי שאני מכירה בעירי או בכוללים בעיר הסמוכה שאני גם כן מכירה ומעריכה?
האם כדאי לתת לאברכים הנצרכים באופן אישי שאני מכירה או האם לתת למוסד כמו הידברות שבתרומה אחת זה מופץ להמון מקומות כמין זיכוי הרבים?
כמו כן אפשר לתת גם למשל עבור הוצאות כמו חשמל, משפחות נזקקות וכו'
בעז"ה נשמח לשמוע העצה שנדע ונלמד בעניין תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

המקום הטוב ביותר למעשרות, זה לומדי תורה נזקקים, אברכים בעלי משפחות ברוכות שמצבם דחוק, זה יותר חשוב מזיכוי הרבים וכדומה. אם יש כאלו בעירך זה עדיף על פני עיר אחרת, אבל חשוב לדעת שהיכרות אישית נחשבת "עניי עירך" יותר ממיקום גיאוגרפי של מקום מגוריהם של העניים.

תזכי למצוות.