תשמיש שלא בליל שבת בהריון

שאלה:

האם אשה שנמצאת בהריון / הנקה מלאה ללא מחזור, והסיכוי שהתשמיש הוא לטובת הריון נוסף קלוש, האם במצב כזה כאשר ישנם הרב רגעי עייפות ותשישות בערב שבת, לכתחילה יכולים לכוון את הייחוד דווקא לזמנים באמצע השבוע בערב אחר? האם המשמעות של לשמש בערב שבת היא רק כאשר מדובר בזיווג לשם הריון וכו'?

כמו כן במצב כזה שמשמשים בערבים אחרים האם לאחר ערב שבת עייף יאלצו עצמם דווקא לשמש בשבת ביום וכו'? (מכיוון שנמנעו בע"ש) .
אני יודע שאין חובה אבל כך עיקר ההכוונה שהעיקר הוא בזה שישמשו בע"ש ואם לא אז בשבת .

תשובה:

שלום וברכה

הנוהג על פי דרכי הקבלה ודברי האר"י [ראה כף החיים סי' רמ ס"ק ח] לשמש רק בליל שבת, אין לזה קשר עם האשה ראויה כרגע להריון או לא.

אמנם העיקר להלכה שחיוב עונה בזמנינו לכל אדם, גם אברך ת"ח הוא פעמיים בשבוע, ועיקר מה שאחת מהן היא בליל שבת כתב באגרות משה סי' קב, משום עונג שבת, אבל אם זה לא מתאפשר ישלים ביום חול. וכן ההוראה המקובלת מרבני זמנינו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה כבוד הרב הרבה יותר חשוב בליל שבת במצב שיכולה להתעבר מצד שמשפיע מאד על נשמת הילד שיבוא מעיבור בזמן הזה כידוע מהספרים.(מבלי להכנס לדיון אם עדיף לוותר על כך בכל זאת בשל עניינים יותר חשובים..)

  2. אה"נ, אבל אין בכך כדי להתיר למנוע עונתה כפי המתחייב פעמיים בשבוע, וראה בהרחבה באוצר הפוסקים סימן עו.