טהרה

שאלה:

שאלה בטהרה לבירור,
ליל טבילה שלי היה בשבת,
לאחר הדלקת נרות שמתי לב לשערות בפנים שלא הסרתי.
חשוב לי לציין שאני כן יכולה לצאת בצורה כזאת, אבל אם הייתי רואה זאת לפני שבת הייתי מסירה.
מה הדין במקרה כזה?
בנוסף מה הדין אם עולים ספקות אם עיינתי באיבר מסויים? אני מרגישה שזה מגיע יותר מחוסר ריכוז…
האם ניתן לסמוך שמסתכלים במראה בכל הגוף…

תשובה:

שלום וברכה

אני מניח שאם אחרי כל העיון ובכלל, אשה שמה לב לעצמה, לא שמת לב לשערות הללו, זה לא משהו שנחשב שאת מקפידה עליו, ובשעת הדחק זו היה אפשר לטבול.

כדאי לעשות לך סדר בנושא העיון, לא סתם בדילוגים, אלא לעבור על הגוף לפי סדר.

ברכה והצלחה