מעשר כספים למי שאין לו דירה

שאלה:

אדם שחי בשכירות ואוסף כסף לרכישת בית , (מחיר למשתכן)
האם צריך לתת לו מעשר כספים?

תשובה:

שלום וברכה

אם הכנסותיו סבירות למחייתו, יש לו לשלם שכירות ומזון וכל שאר צרכיו, רק הוא רוצה לרכוש דירה, הוא לא בגדר עני ולכאורה אין מקום לתת לו ממעשר כספים. אמנם אם הוא אברך כולל שכאשר תהיה לו דירה משלו יוכל ללמוד יותר בשקידה ובלב שקט, המיקל יש לו על מה לסמוך.

ברכה והצלחה ורוב שפע.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. זו מחלוקת גדולה בין הפוסקים, תכתוב בחיפוש שלנו מעשר כספים חובה או מנהג. ובכל מקרה מי שהורגל בזה יש לו חיוב מדין נדרי צדקה.

  2. ידועה לי המחלוקת ובכל זאת להלכה לפחות לבני ספרד כולם מורים שזה מנהג טוב ולא חיוב.
    לגבי הסייפא שאם הורגל זה הפך לנדר אתה צודק

  3. אינני יודע מי זה כולם, ההכרעה בזה אינה ברורה די הצורך, ואמנם המיקל יש לו על מה לסמוך, אבל מי שיכול כדאי להחמיר.