דשן ממאלט – לכלול במכירת חמץ בפסח

שאלה:

שלום וברכה
רצוני לדעת האם דשן אורגאני שכתוב עליו במפורש שעשוי ממאלט (לתת) שעורים , דינו כשאור בפסח — היות שייתכן מאוד שלא נפסל למאכל כלב
בנוסף , אם נכונים הדברים, באיזו כמות ודרך אעבור עליו בבל ייראה ובל יימצא ?

ולצורך מעשי , אם כל שנה אני — בשל כל מיני ספיקות שעולים — משתדל להיפטר מחמץ בעין ולכלול במכירה רק תערובת או ספק חמץ — האם עליי להיפטר מדשן זה או לעשות תחבולה אחרת?

תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

הצד שהדשן הזה ראוי למאכל כלב הוא רחוק קצת בעיני, ולכן, לדעתי ניתן בהחלט לכלול אותו במכירת החמץ.

באופן כללי כדאי לעשות מכירת חמץ בשטרות החדשים בהם יש סעיף שהמכירה תהיה תקפה גם על פי חוקי המדינה, כאלו המצויים בשטרות של שארית ישראל ושל הרב אפרתי.

הצטרף לדיון

תגובה 1