שלא לומר בשר זה לפסח

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב.
ידוע כי אסור לומר "בשר זה לכבוד פסח", האם מותר להגיד זה מקרר חדש לכבוד פסח (ולהשתמש בו כמובן גם לפני פסח ואחרי), או שאני מנקה ועוטפת איזה דבר עד לפסח ואומרת זה לכבוד פסח, ולפני פסח אני מורידה את העטיפה ומשתמשת, האם זה גם בעיה? או נדר? מותר להגיד?

תשובה:

מותר לומר בהחלט. בשר זה לפסח מזכיר הקדשת קרבן ולכן החמירו בכך [ראה שו"ע או"ח סי' תסט].

אפשר להשתמש מתי שרוצים.

ברכה והצלחה