תענית בכורות – סיום פרק אחד של גמרא, מועיל?

שאלה:

שלום כבוד הרב.

יש לי חבר אחד שלומד מסכת אחת בגמרא לעילוי נשמת אשתו.
חשבנו לעשות את סיום המסכת כולה בערב פסח, אבל אנחנו לא יודעים אם נוכל לעשות כן, כי אולי זה יהיה קשה מדיי.

אבל אם מסיימים פרק אחד מאותה מסכת בגמרא, האם זה מועיל (לגבי תענית בכורות)?

תודה מראש.
שבוע טוב ומבורך.
בשורות טובות, ישועות ונחמות.

תשובה:

לא נהגו לסמוך על סיום פרק אחד לתענית בכורים, אם לא תספיקו תשמעו ממישהו אחר שיסיים את המסכת.

[אולי היה אפשר להקל בכך למי שאינו מסוגל ללמוד מסכת שלמה, ובשבילו סיום פרק הוא אירוע גדול, אבל אתם אני מבין מסוגלים לכך, רק לא יודעים אם תספיקו לסיים במועד].

בשורות טובות ישועות ונחמות.