מצות מהודרות ברשתות

שאלה:

בחנויות יש מצות בכשרות עד"ח (לדוגמה) שרשום חבורה, אני משער שאבותינו לא חלמו על הידורים שיש בכשרויות היום בזמנם, וכך גם כשקונים בחנות גדולה אפשר לדעת שהכנפיים שקונים מהודרים יותר משחיטה פרטית לפני 100 שנה בפולין
לאור זאת אני שואל מה רע בלקנות מצות חבורה יד או מכונה בחנויות, היום שיש באמת דברים מהודרים מאד גם לא בחבורה פרטית, לא מייותר להשקיע כל כך הרבה במצות בחבורה פרטית? כמובן אין השם יקפח שכר כל בריה, אבל על פניו אין בכך טעם כל כך

תשובה:

שלום וברכה

לגבי המצות אתה ודאי צודק, כל אחד וההידורים שלו, וטוב ויפה וחשוב להדר במצוות, אבל כל מי שקונה מצות אלו שציינת יכול לחגוג את החג בשמחה.

לגבי השחיטה הפרטית בפולין אינני מסכים, ודאי יש הרבה יותר יכולת לבדוק היטב את העוף כששוחטים שלושה תרנגולים ביום ולא 15 בדקה, אבל אני גם מסכים שאם קונים בכשרות מהודרת אפשר לסמוך ולאכול בשמחה.

ברכה והצלחה.