ברכה על כרובית עם פרורי לחם

שאלה:

מה מברכים על תבשיל כרובית עם פרורי לחם. שדרך עשייתה הוא לוקחים כרובית מבושלת מניחים אותה במחבת עם שמן ועוטפים אותה בכמויות גדולות של פרורי לחם עד שנימוח.

תשובה:

שלום וברכה

נראה שדין מאכל זה הוא כמו השניצל, שאם מדובר במעטה דק יחסית, הציפוי בטל לכרובית שהא העיקר ומברכים אדמה ובורא נפשות, אבל כאשר מדובר בציפוי משמעותי מאוד, עבה, נראה שזה כבר חלק מעיקר המאכל והברכה היא מזונות וכפי הכלל שבידינו שכל שיש בו מחמשת מיני דגן ברכתו כך אפילו הוא מיעוט המאכל, ולפי המאכל שאני מכיר שהוא באת בעל נוכחות רבה מאוד של קמח, הברכה היא מזונות.