רווחים משיווק לפי קליק באמצעות הקלקה עצמית

שאלה:

שלום,
יש פלטפורמה שהיא משלמת כסף עבור שיווק קישורים באינטרנט לפי מדינה. למשל, אם אני משווק בקנדה קישור מסוים לאלף אנשים בחודש אני אמור להרוויח מזה כ500 ש"ח. יש כאלו שמשתמשים בדפדפני אינטרנט שמאפשרים לגלוש באינטרנט מכל אזור בעולם ואז הם לוחצים באופן עצמאי על הקישור שהם משווקים הרבה פעמים בבת אחת ומזה הם מרוויחים מאות ש"ח. האם הדבר הזה מותר מוסרי?

תשובה:

שלום וברכה,

אם יש כאן הערמה בשיווק והם לא משווקים בכמות שכמות שהם מצהירים יש כאן איסור גזל.

בהצלחה.