ליטוף חיית מחמד בשבת לילדים קטנים

שאלה:

אחת לחודש אני נוסע עם משפחתי לאבי לשבת, אבא שומר שבת ויש אווירת שבת אבל מגדל כלבלב חמוד, והילדים שלי בני 8-9 לא מצליחים שלא ללטפו בשבת ואף להרימו ולהניחו על ברכיהם.
האם נוכל להשתמש בכלל שכל איסור דרבנן שבמחלוקת הפוסקים ניתן להקל לילדים מתחת לגיל מצוות?
אני חושב על זה שעד שיגדלו לגיל מצוות מי יודע מה יקרה לכלבלב זה..

תשובה:

שלום וברכה
לדעת רוב הפוסקים אין ללטף חיות מחמד בשבת, ראה כאן ובתגובות, אף שיש שהקלו בזה בזמנינו שהם מיועדים לכך, וכן צידד הגרש”ז אויערבך בבעלי חיים שכך רגילים להתייחס אליהם, כך שראוי להחמיר אבל המיקל יש לו על מי לסמוך. ולכן ככל שמדובר בילדים קטנים, אין לעודדם לעשות זאת אבל לא צריך למחות בהם.