הכנה משבת זו לשבת הבאה

שאלה:

בבית הכנסת, בסיום קריאת התורה בשחרית של שבת פרשת ויחי, אוספים את כל החומשים ומחזירים לספריה. אחר כך מוציאים מהספריה חומשים של שמות ומחלקים בכל תא של מתפלל חומש עבור השבת הבאה. האם מותר או נחשב כהכנה אסורה. יצויין כי בפועל לא נעשה כל שימוש בחומשים במהלך השבת (גם לא במנחה) אלא רק בשבת הבאה.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש לאסור משום הכנה, למרות שזה מיועד לשבת הבאה ולא לימי החול.

שאלה זו מצויה לגבי מי שיש לו טלית מיוחדת לשבת, האםן מותר לקפלה בשבת לצורך שבת הבאה, ולהלכה נפסק, כי גם אם זו טלית המיוחדת לשבת אבל הקיפול הוא לשבת הבאה, זה גם נחשב הכנה אסור, כך כתב בתהלה לדוד סי' שב, והובא בשש"כ פרק טו סעי' מו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. ודאי שלא, הם מוציאים מהארון – ששם מקומו, ושמים לאנשים כדי שיוכלו להשתמש. אם זה היה מפוזר על השולחנות ואתה מחזיר כל אחד לתא לשבת הבאה, זה הסברא של מקפיא.