בישול

שאלה:

חתיכת דג סלומון שלא עבר בישול – האם מותר לערות עליו מים חמים מכלי שני?
חתיכת דג סלומון של עבר בישול אבל עבר תהליך כבישה, האם מותר לערות עליו מים חמים מכלי ראשון? או מכלי שני?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

בשולחן ערוך בסי' שיח סעי' ד מביא לגבי קוליס האיספנין שאפילו עירוי מכלי שני אסור כיון שזהו תיקונו.

ויש להסתפק בזמנינו שאנשים אוכלים סלומון חי [וכפי שהתברר לי זה כך גם בלי סושי], עם מיץ לימון וכדומה, שאפשר שגם עירוי כזה די בו כדי לתקנו.