זימון בשני בתים סמוכים

שאלה:

שלום וברכה
בסימן קצה מדובר על צירןף ב' חבורות לזימון בבתים שסמוכים זה לזה.
איך יוצא דין זה בפועל בימינו?
האם בניינים רבי קומות שבונים צמוד צמוד אחד לשני ?
האם בבתים פרטים כמו במושבים? האם שביל הליכה מסורטט באבנים שמראה דרך ומפריד בין הבתים מועיל?
כמו שעושים בבקתות של צימרים

תשובה:

המקרה הקלאסי המדובר בשו"ע הוא כאשר אוכלים בשני חדרים שונים, שבזה הם מצטרפים רק אם רואים אלו את אלו.

בשני בתים ממש כאשר יש רשות הבאים מפסיקה בין הבתים, גם אם רואים אלו את אלו נחלקו הפוסקים אם יש צירוף.

כל האופנים שהזכרת בכלל דיון זה.