סמיכת גאולה לתפילה בתפילת ערבית

שאלה:

לכבוד הרב,
במוצ"ש תפילת ערבית התחילו מעט מוקדם יותר, והגעתי בעמידה, אם הייתי מתחיל ישר מתפילת לחש, היה מותר לי להשלים את ברכות ק"ש (אני התחלתי לפי הסדר, אבל יצא שלא התפללתי בציבור)?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

ככל שיש אפשרות להמתין מעט ויהיה מנין אחר, יש להתפלל במנין השני לפי סדר התפילה, אבל אם זה לא אפשרי, אין עוד מנין בקרוב, אפשר להתחיל מיד שמונה עשרה ואחר כך להשלים קריאת שמע וברכותיה, כך הוא רק בערבית ששם סמיכת גאולה לתפילה אינה חיוב גמור אבל בשחרית, חובה להתפלל כסדר כדי לסמוך גאולה לתפילה.

מקורות:

שו"ע סי' רלו סעי' ב-ג.