פתיל תכלת

שאלה:

שלום וברכה.
לפני כשנתיים הטלתי פתיל תכלת בציצית שלי, אנחנו בבית נוהגים לפי הרב עובדיה יסף זצוק"ל, לא מצאתי התייחסות של הרב לעניין הפתיל תכלת.
וידוע שהרב היה הולך בלי.
רציתי לדעת מה דעת הרב בנושא, מה הוא הורה לעשות או נהג.
תודה מראש.
מאיר.

תשובה:

שלום וברכה

אין לזה קשר עם הגר"ע יוסף זצ"ל, כיון שאין צד בפוסקים שאסור להטיל תכלת בציצית, ולכן, אם אתה מעוניין לחשוש לדעת הסוברים שאכן זיהינו בזמנינו את התכלת הנכון, הרשות בידך וזה בסדר גמור.

רק עד כמה שאתה רוצה לעשות כך, יש לוודא שאתה קונה ממקום מוסמך ושאכן מדובר במורקס – ארגמון כהה קוצים, שהוא לכאורה הזיהוי הנכון או זה המוחזק יותר ככזה לפי המחקרים שנעשו עד עתה.

אין חיוב להטיל פתיל תכלת כיון שהדבר לא הוכח לגמרי, ולכן גם הרבה מגדולי ישראל לא הקפידו על כך.

שבוע טוב.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. בשות תשו' והנהגות לגר"מ שטרנבוך העל. צד לאסור מטעם בל תוסיף ע"ש
    ומה גם שכמעט כל גדולי ישראל לעגו ע"ז וכמו דאי' בחז"ל שהתכלת נגנז.

  2. אין בל תוסיף כאשר אתה עושה במפורש רק מספק ועל הצד.
    אינני מכיר אדם אחד שלעג לזה, אני רק מכיר דיון עד כמה צריכים לחשוש לכל מחקר שיוצא בענין זה ואם יש לנו חיוב לחשוש לכך מספק.