מותר לי להיות חזן כשאני לא שומר שבת?

שאלה:

שלום,
בשבוע האחרון היה לי אזכרה והתפללתי במניין שליד מקום העבודה ועליתי חזן כל השבוע,
ביקשו ממני להמשיך אבל היות ואיני שומר שבת האם מותר לי להמשיך לעלות חזן?

תשובה:

שלום ידידי היקר

קראתי את שאלתך, ו… רציתי לשאול אותך שאלה שבין ידידים:

למה אתה כזה מתייאש מעצמך?! אתה מתפלא על השאלה אז אסביר.

אתה יהודי מאמין! אתה בקי בתפילות ויודע שתפילה היא לא טקס תרבותי, יש בורא לעולם והוא בשמים ויודע ומתחשב במעשינו, והוא ציווה אותנו לא רק על תפילה ותפילין שזה אני בטוח שאתה מקפיד, אלא הוא שם את שמירת השבת באמצע ממש, כברית עולם בינינו לבינו, השבת היא "אות ברית", חוזה כזה בין ישראל לבורא, וכמבואר בפרשת בראשית.

אז מה הכוונה "אני לא שומר שבת"…, כאילו זו איזו גזירת גורל כזו, "אני לא מתנהג כמו היהודים בכל הדורות 3500 שנה", "אני עומד בחוץ…" למה?!?!

כל זה בעיני סוג של ייאוש כזה, "אני לא רגיל, אשתי הילדים, החברים", ולכן אני חוזר על שאלתי, למה להתייאש?!

אתה יהודי, בעל נשמה כבירה ונצחית, נשמה ששואפת גבוה ורוצה עבודת ה', רוצה להיות מחוברת, תן לה את כל זה, זה הפנימיות שלך, זה האתה האמיתי, קח נשימה עמוקה, ותקבל על עצמך בעזרת ה', ממחר בשקיעת החמה אני יהודי חדש, השבת היא חוט השדרה שלי, היא הלוז של החיים שלנו, לא מוותרים עליה.

ואז תראה את היופי המדהים של השבת, השלווה התפילות, הסעודות, הקדושה, ובורא עולם כל כך ישמח בך ובמעשיך, וכך תהיה ראוי לשמש בעל תפילה בבית הכנסת שליח ציבור נאמן לשולחיו, יהודי טוב על כל המשתמע.

מי מוותר על כל זה! נהיה יהודים גאים שלא מוותרים!

ברכה והצלחה, תספר לנו איך היה! נשמח לפרסם.

מקווה שאתה לא כועס עלי על ההתערבות וההתפרצות… לא יכולתי לכלוא את רוחי כשראיתי את שאלתך, יהודי מתוק כמוך.