פרימת חוט בשבת

שאלה:

גזרתי טיקט בשבת שהיה מחובר עם חוט, לאחר הגזירה החוט שהיה מורכב מחוטים דקים נפרם האם זה מותר?
שאלה נוספת:
מטפחת שיוצאים ממנה חוטים דקים, לפעמים בעת הקשירה נמשח חוט שפורם מעט את הבד האם זה בסדר?

תשובה:

שלום וברכה

נכון הדבר ששזירת חוט בשבת היא מכלל מלאכת הטוייה האסורה בשבת, וממילא פרימתו יש בה משום מקלקל והיא אסורה לפחות מדרבנן. אבל כאן לא מדובר בפרימה ממש וזה גם דבר שאינו מתכוין ולא ניחא ליה ובחוט שהוא פסולת, וזה כלל לא פסיק רישא או במקרה השני אפילו מתעסק בעלמא, ולכן אין לחשוש לזה כלל.