תליית מעיל על מוקצה – המשך

שאלה:

אבל המנוף המפורק הוא מוקצה לא? אין לזה שום חשיבות? ניתן לתלות עליו דברים? ובעיקר יש לשים לב שהמנוף המפורק מתנדנד כתוצאה מתליית המעיל.

תשובה:

שלום וברכה

אתה כתבת על בסיס לדבר האסור וזה לא שייך כאן, יתכן שזה אכן מוקצה ואינו בטל לדלת, לגבי שימוש במוקצה: שימוש שאינו כולל כל טלטול, כמו ישיבה על אבן כבדה מאוד, אין בו איסור, כאשר זה מתנדנד אבל אתה לא נוגע אלא זה קורה בגלל המעיל, לכתחילה יש להמנע אבל מעיקר הדין זה נחשב טלטול מן הצד לצורך דבר המותר ואין בכך איסור.

מקורות:

ראה שו"ע סי שח סעי' כ. ובמשנה ברורה סימן שח ס"ק פב כתב:

 ואסור לטלטלם – היינו טלטול ממש אבל לישב עליהם כשאין מזיזן ממקומן ודאי שרי ואפילו כשמזיזן ע"י ישיבתו מצדד המ"א להקל דטלטול מן הצד הוא כל זמן שאין מזיזן בידים ומצאתי במאירי שגם הוא הסכים לזה רק שכתב דבמקום שאין צורך ראוי לפרוש מזה: