טענות בדבר פטור תשלום דמי ועד בית

שאלה:

שלום וברכה.
אינני יושב בוועד הבית, ומציג את השאלה אובייקטיבית.
שכנה נמנעת מלשלם דמי ועד כבר כמה חדשים. כשפנה אליה וועד הבית, ענתה שלא משלמת, היות שלפני כמה שנים, בנתה כמין מרפסת/הרחבה על עמודים בשביל סוכה, וקיבלה צו הריסה.
לטענתה יו"ר וועד הבית הוא זה שהלשין עליה, ומשכך הוא חייב לה את הסכום שהפסידה בגלל זה. ולכך לא משלמת ולא תשלם עד שיתאזן החוב.
לעומתה טוען היו"ר בתוקף, שלא הוא זה שהלשין, אלא שכן בבניין ממול, שההרחבה הוצאה מול חלונו. ובכל מקרה, גם לטענתה שהוא זה שהלשין, אין קשר בין החוב לבניין, שהוא יו"ר הוועד שלו, לבין טענתה הכספית עליו, שיכולה אם תרצה לברר בבית הדין.
נשמח לשמוע תשובת הרב, מה הדין.

תשובה:

שלום וברכה,

החוב לוועד הבית הוא לא חוב לשכן שמנהל את וועד הבית אלא חוב לקופת הוועד, זאת אומרת חוב לכלל הדיירים. השכנה שכועסת על שכן אחד, בין אם זה בצדק או שלא בצדק, היא לא יכולה לעשוק את התשלום עבור השכנים בגלל כעס על שכן אחד. ואותה שכנה חייבת לשלם תשלום מלא לוועד הבית.

בהצלחה.