בובת חתול המופעלת על סוללות

שאלה:

שאלה בקשר לבובת חתול הזאת https://m.media-amazon.com/images/W/MEDIAX_792452-T1/images/I/51FcUxX2dpL._AC_SX679_.jpg שהיא עם סוללה וזה לא משהו שמכבים ומדליקים, היא פועלת רצוף כל עוד הסוללה בפנים, והיא נושמת, ומנגנון הנשימה עושה קולות. אני מבין שאסור שמכשיר או כל דבר אחר שפועל על חשמל או סוללות יפיץ קול.

האם לפי כך האם להוציא ממנו את הסוללה בכל פעם לקראת שבת.?

תשובה:

אין איסור שהיא תמשיך לפעול בשבת, רק לזכור שבשבת היא מוקצה ואסור לטלטלה.

גידול קל ונעים…

הצטרף לדיון

תגובה 1