לספר לחבר שהמחבת טרפה?

שאלה:

שלום,
אני גר עם שותפים. אני משתמש בכלים שלי והשותפים האחרים בכלים משותפים. יש מחבת שאני רואה שהיא בצד החלבי וראיתי שמכינים בה דברים חלביים. יום אחד ראיתי שותף אחד מכין בו בשרי. אז אמרתי לו שזה חלבי. הוא אמר שהתבלבל ואמר שיכשיר את המחבת ושם את המחבת באיזה פינה לא במטבח. מפה לשם משם לפה השותף הזה עזב בלי להכשיר את המחבת. היום ראיתי ששותף אחר (שכלל לא ידע מכל העניין) הוציא את המחבת מהפינה והכין בה חלבי (ראיתי רק אחרי שאכל). השאלה היא האם לספר לו את מה שקרה ושצריך להכשיר את המחבת, או שלא, הרי במילא הכל פגום והוא לא יודע מכלום אז לכאורה למה לספר. תודה רבה

תשובה:

בודאי תספר לו, נכון שכיון שהיא לא בת יומה זה לא אסר בדיעבד את המאכל, אבל הרי לכתחילה אסור להשתמש בה.

בשורות טובות.

אגב קשה מאוד להכשיר מחבת, ואיכשהוא יש לי תחושה שגם מחבת בדירת שותפים לא ממש נקייה… וזה מקשה מאוד על הכשרתה.