חפץ ספק גזול שנשאר בדירה

שאלה:

שלום וברכה.

עברתי דירה, ובעל הדירה השאיר במחסן – עגלת קניות כמו שיש בסופר מרקט. אין לי מושג אם זה היה שלו ממש, או שזה באמת גזל. ואני לא יודע אם אני אוכל לשאול את בעל הדירה הקודם.

האם אני רשאי להשאיר את העגלה בחזקתי? אם לא – איך אני נפטר ממנה ע"פ ההלכה? אני יכול פשוט לשים אותה ברחוב? אין לי מושג מאיזה מקום היא הגיעה.

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

לא הבנתי למה לא לשאול את בעל הדירה הקודם אם זה שלו או לא, אם זה שלו שיבוא ויקח, ואם זה לא שלו מסתמא זה מונח הרבה מאוד זמן ואז אפשר לזרוק אותה. אין צורך לחשוש לגזל אם לא ידוע שזה גזול.

בהצלחה.