רגליים צמודות בברכה מעין שבע

שאלה:

1. בשבת האחרונה הבעל קורא בטעות לא עצר בסיום העליה הראשונה אלא המשיך עד שלישי. בהמשך הוא תיקן ועשה עצירה נוספת בסוף פרק לד (אחרי "הזונה יעשה את אחותנו") כדי להשלים לשבעה קרואים. האם הוא עשה נכון? והאם מקום העצירה היה נכון?
2. בליל שבת כשהשץ אומר ברכה מעין שבע האם הוא צריך לסגור רגליו כמו בתפילת שמונה עשרה או שאין קפידא על כך?
ישר כח

תשובה:

1. הוא עשה טוב מאוד, יש ששם סיום פרשה.

2. בס' פסקי תשובות סי' רסח הערה 82 הביא מדברי הסוברים שהחזן צריך לכרוע בתחילת ברכת מעין שבע כמו בשמונה עשרה, וכתב, שלדעות אלו נראה שגם צריך לעמוד ברגליים צמודות. אבל לא מצאתי משהו מפורש בענין זה, ונראה שלא נהגו להקפיד בכך.