מסר מידע על מנת שישלם לו תשלום תיווך

שאלה:

שלום וברכה,
יש בן אדם שמתווך במסחר תכשיטים בין לקוח למוכר.
עקרונית לא נהג לתת את המספר פלאפון של הלקוחות שלו לשום מוכר ולא לתת להם להפגש עם הסוחרים שהוא עובד איתם. אחרי זמן היכרות עם סוחר מסויים שעבד איתו הרבה זמן, מטעמי נוחות בביצוע העסקאות, התנה המתווך עם הסוחר (שגם הוא מתווך הרבה פעמים) שמוכן לתת לו את המספרי פלאפון ולפנות ישיר עם כל הלקוחות שלו בתנאי שבכל העסקה שתתבצע בעתיד מכל בן אדם שהכיר לו שיביא לו את הרווח שלו (שליש). הסוחר הסכים לתנאי ובהתחלה עמד בו ואחרי זה עבר עליו ומחר לאנשים שהביא לו המתווך בלי להביא לו את רווח המותנה.
המתווך תובע מהסוחר את הרווחים המגיעים לו והסוחר לא מסכים.
עם מי הדין?
חוזר ומדגיש שהמתווך התנה עם הסוחר על זה לפני מסירת המספרים וכו שכל עסקה שתיהיה (לא רק הראשונות) התחייב להביא לו את הרווח שלו.

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם היה תנאי בתחילה שהוא חייב לשלם דמי תיווך על כל עסקה שהוא יעשה עם אותו סוחר, הוא חייב לשלם דמי תיווך ואסור לו להתחמק מתשלום.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

תגובה 1