לשון הרע בית לגבי שידוכים

שאלה:

לכבוד הרב
פעמים כשאני נפגש בשידוכים אני חוזר ומבין שזה לא מתאים.
לדוג' מישהי שמתברר שאין לה כ"כ מסירות נפש ללימוד תורה או שהיא דעתנית וכד'.ואני שח את הדברים עם אמי/אחיותי אני מרגיש צורך בזה אני לא יודע אם זה באמת נובע מצורך נפשי.ולכאורה יש כאן גנאי.מצד שני הרוב המוחלט של אלו שמציעים הן בנות טובות מבתים איכותיים.רק יכול להיות שדברים מסויימים קצת שונים ברמת ההשקפה שלי וכד'.
הן לא באמת מכירות אותה אישית הן יכולות לדעת את שמה של הבחורה כי הרבה פעמים הם מסייעות לי בקבלת הפרטים בירורים וכו'.
מצד שני היא לא תיפגע מזה כי יכול להיות שאותה הצעה שהצגתי אותה בנקודות מסויימות לדעתי תתאים לפלוני שאנו מכירים.
בעיקרון זה די ברור גם כשאני מדבר שאותה בחורה היא טובה אלא רק בנקודות האלו המסויימות זה לא מתאים בשבילי אני גם אומר את זה בפירוש.ככה שלא יוצא עליה איזה גנאי באופן ככלי.
האם הדבר אסור?

תשובה:

שלום וברכה

כאשר מדובר שבאמת אינו גנאי בעצם, והוא ענין שלהתאמה בלבד, מותר לומר, אבל זה לא נון לגבי הדוגמאות שציינת…

כאשר יש צורך להתייעץ, לומר את התחושה שלך ולנתח יחד עם אמא או עם האחות מדוע אתה חש כך אולי הן רואות זאת אחרת, זה גם מותר, שהרי זה לתועלת, אבל אם זה גנאי ואין תועלת, אין טעם לדבר לשון הרע.

בשורות טובות ובעז"ה תמצא את זיווגך בקלות בקרוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני לא מחפש חלילה להצדיק איסור רק לדייק את דברי.
    זה לא חינם לגמרי.אם הייתי רואה מריבה בבית הכנסת וכד' לא אספר על כך.אבל בשידוכים קשה לי להשאיר את הדברים רק אצלי אולי מהצער שנגרם לי בעקבות הצייפיה והתקווה לפגוש מישהי שנוכל להקים בית הראוי.אז אני כביכול פורק את הצער בזה שאני מסביר למה זה לא התאים.
    אבל שוב אם זה איסור אז אין עצה וכו'.
    המצפה לישועתו יתברך בקרוב ממש.
    תודה לרב.