דין עצים שפולשים לשטח שלי

שאלה:

אני גר ליד שכן שגבוה ממני בשני מטר וחצי ישנו צמח פולשני ומשתרע מאוד שמו אוג חרוק שפולש מהגינה של השכן אלי מה הדין בעניין הרחקת הנזק ?
כמו כן מה הדין אם יש שני עצי צפצפה עם שורשים אלימים שמאיימים לבקוע את החומה שביננו אני דורש ממנו לעקור אותם , מה הדין ?

תשובה:

שלום וברכה,

לפי הלכה ענפים ושורשים שפולשים לרשות אחרת מותר לקצוץ את הענפים. אולם הוצאות הקציצה אינה מוטלת על בעל האילן אלא לשכן שאליו פולשים הענפים או השורשים.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן.