קראו לכהן במנחה רק שני פוסקים וכבר החזירו את הספר לארון

שאלה:

בשבת במנחה בעליית כהן קרא הבעל קורא רק שני פסוקים.
רק לאחר הכנסת ספר התורה לארה"ק העיר מאן דהו שעלינו להוציא את הספר ולקרוא שוב.
חשוב לציין שהעמקנו לעיין באו"ח סימן קל"ז וכמו כן שמדובר בסיום התפילה קרוב לשקיעה ולפני ס.שלישית ולא עלה בידינו להבין האם טעינו בהתחשב בכך שמדובר במנחה בשבת
האם היה עלינו לקרוא שוב בכל מקרה ולהעלות שוב 3 קרואים?

תשובה:

שלום וברכה

בענין זה יש שלוש דעות בפוסקים, כפי שסיכם זאת בס' לקט הקמח החדש סי' קלז אות ו:

ברור שלא צריך לקרוא שוב לשלושה קרואים.

בשו"ת די השב סי' ו כתב לחזור ולקרוא לאותו כהן שני פסוקים אלו עם עוד פסוק אבל ללא ברכות.

בשו"ת מקראי קודש שער יד סעי' ד כתב להוציא ס"ת ולקרוא לו בברכותיה.

ובשו"ת סת"ם לגר"ש קלוגר קריה"ת סי' א כתב שנראה שכיון שכבר החזירו את הספר לארון לא צריך להוציא שוב ולקרוא, ובפרט אם כבר יצאו מבית הכנסת.

בברכי יוסף שם ס"ק א כתב להוציא ספר ולקרוא אלא שכתב להוסיף עוד שלושה פסוקים ולא רק אחד, ולא פירש אם יקראו בברכה, ונראה מסתימת לשונו שיש לברך, וכן נראה עיקר לדינא.

כמובן כל הדיון רק כשכבר החזירו את הספר, אחרת ודאי חוזרים וקוראים כמבואר שם סעי' ד ובמשנה ברורה ס"ק יג.