מעשר

שאלה:

שלום לכבוד הרב! אין לי חשבון משותף עם בעלי. לי אין דירה, יש לי כסף שנחסך בבנק. אני לא ארשה מבעלי. האם אני חייבת במעשר? אם כן, האם אני יכולה לתת לו את המעשר שלי?
תודה.
בברכה

תשובה:

לא הבנתי מה זה "אני לא ארשה מבעלי" משהו תקול בהקלדה.

בכל מקרה אם יש לכם כסף די פרנסתכם בצורה סבירה אתם חייבים במעשר על כל הכנסה, ובודאי אין מקום לתת לבעל כספי צדקה. אם אין לכם כסף כדי פרנסתכם, אז אתם בלאו הכי פטורים ממעשרות. אני מניח שגם אם יש לכם חשבונות נפרדים אתם מחשבים יחד את הוצאות הבית, אם בעלך היה נזקק לכספי צדקה, לא היית משאירה את כספך סגור בבנק.

אולי תפרטי יותר את המצב שלכם וננסה לסייע יותר ממוקד.