בירור בעגילי זהב שנזרקו לפח בשבת

שאלה:

שלום הרב,
אחרי מריבה קלה עם אשתי בשבת היא הסירה את עגילי הזהב שרכשתי לה לאחרונה וזרקה אותם לפח האשפה.
התחלתי למשש בפח עד שהוצאתי אותם ושטפתי אותם והנחתי אותם במקום מסויים. האם עברתי על בורר? אני מבין שהשימוש שלהם הוא באוזן וזה לא קרה אבל האם אפשר לומר שהשימוש המיידי שלהם מבחינתי היה שהם פשוט לא יהיו באשפה …?

תשובה:

שלום וברכה

בודאי יש בזה איסור בורר וגם איסור מוקצה הרי כל הזבל הוא מוקצה והזזת אותו.

הצלת דבר מנזק אינה נחשבת שימוש מידי. מה שהיה צריך זה לשמור את שקית הזבל בבית ולמיינה לאחר השבת.

עצם המקרה כואב עד מאוד, שיח מאוד לא בריא וכעס גדול, עשו משהו כדי לשנות את האוירה בבית, כל אחד יבוא לקראת השני, יוותר ויתמוך ויחשוב איך לשמח, במקרה הצורך אולי כדאי לכת לייעוץ נישואין, ואני מתפלל עבורכם שתצליחו ותזכו לחיים טובים שמחים ומאושרים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם אפשר להרחיב אנא מכם
    הטבעת-אוכל, האשפה שבפח- פסולת, הברירה נעשית ביד
    מה חסר להיתר?
    השימוש המסופק בטבעת?
    האשפה- גם אם היא מוקצה, אז אין איסור בורר (מה זה שונה בכל אופן מברירת בוטנים מקליפות המפוזרות בכלי?)?