מיחם שלא העבירו למצב שבת

שאלה:

שלום, שכחתי להעביר את המיחם למצב שבת. המיחם נמצא במשך כל השבוע על מצב 'שמירת חום', אני חושב שהוא עובד ללא טרמוסטט כיוון שאני לא רואה אף פעם שהוא עובר למצב רתיחה [מלבד כאשר מכניסים מים חדשים קרים]. שאלתי היא, האם יש בעיה במצב זה להוציא מים מהמיחם בשבת, על ידי המשאבה הידנית, למרות שהוא לא במצב שבת. ואם אכן מותר, לשם מה בכלל יש מצב שבת? תודה רבה.

תשובה:

אני מניח כדבריך שאם יש מצב שבת אזי באופן אחר קיימות הפעלות אסורות, אבל לא אוכל להשיב בלי שתפרט איזה מיחם בדיוק יש לך ותחת איזו כשרות לשבת הוא נתון.

תפרט יותר וננסה לסייע.