חיסכון לילד מביטוח לאומי

שאלה:

בס"ד
שלום הרב
ב"ה נולדה לנו ילדה לפני שלושה שבועות וקיבלנו הודעה מביטוח לאומי שפתחו לה תכנית חיסכון, ושהם יפקידו לנו לשם 55 ש"ח כל חודש.
אנו צריכים לבחור באתר שלהם מסלול חיסכון, הבעיה שהכל עם ריביות (בנקים או קופות גמל) וגם בהנחה שיש היתר עיסקא, אנו לא רוצים לסמוך על זה.
האם הרב מכיר מסלול ללא ריביות? ואם לא מה ניתן לעשות?

תשובה:

שלום וברכה,

יש תוכניות רגילות ויש תוכניות של מסלול הלכה. מסלול הלכה מקפיד שהאפיקי ההשקעות יהיו לפי הלכה. אני לא רואה סיבה להימנע מלחסוך במסלול הלכה, גם אנשים יראי השם מסתמכים על היתר עסקה של הבנקים או של חברות השקעות. וכאן מדובר לטובת הילדים שלכם ולא בשבילכם, ולכן אני לא רואה סיבה להחמיר על חשבון הילדים.

אם בכל אופן אתם לא רוצים יש לברר בחברות אם יש להם מסלול ללא ריבית כלל.

בהצלחה.