נר חנוכה מאוחר כשחוזר מהעבודה

שאלה:

שלום וברכה.
הנוהג להדליק עם צאת הכוכבים, אך מגיע הביתה רק בשש וחצי.
איך יעשה לגבי ההדלקה?
תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני עדיף להדליק בזמן על ידי שליח – האשה בבית, והבעל בעבודה ישמע את הברכות.,

אמנם אם זה מקלקל את כל האוריה ויחסית לא מאוד מאוחר, המדליק כשבא בשעה כזו יש לו על מה לסמוך, אני הייתי עושה הכל כדי להקדים לצאת מהעבודה גם אם יהיה לזה מחיר כספי מסויים, ומדליק בשמחה בבית בזמן.

מקורות:

עיין בספר הליכות שלמה פרק ט”ז סעיף ב’ שכתב בשם הגרש”ז אוירבך זצ”ל שמי שמגיע מאוחר הביתה ראוי לו לצוות לאשתו שתדליק בזמן הראוי להדלקה לכתחילה, וכן כתב בספר חובת הדר פרק א’ סעיף ט’. ומה שכתבתי שראוי לכתחילה לשמוע את הברכה מאדם אחר אבל לך אסור לברך, יש ללמוד כך מדברי השו”ע סימן תרע”ו סעיף ג’ ובמשנה ברורה שם, שמבואר שיש מחלוקת הפוסקים באדם שמדליקין עליו בביתו אם יוצא גם בברכות, ואינו צריך לברך ברכת שעשה ניסים ושחיינו, או שאף שנפטר מההדלקה מכל מקום ברכת שעשה ניסים ושהחיינו צריך לברך, ומכיון שהוא ספק ברכות אין לברך, אבל יש להשתדל ולשמוע את הברכה מאדם אחר, כדי לצאת ידי כל השיטות.